Virkespressar

FROMM är en ledande leverantör av virkespressar och andra automatiska system för hyvlerier, sågverk och annan träindustri. Välj bland en rad modeller med avancerad teknik som ökar produktionskapaciteten och produktionen. Omfattande anpassning och optioner finns tillgängliga för att utforma en anpassad lösning för dina anläggnings-och applikationskrav.

Läs mer om våra virkespressar

Virkespress

Frågor om virkespressar?

Fyll i så fall i formuläret nedan så återkommer vi så snart som möjligt mer mer information om våra virkespressar.

  Om FROMM Sverige AB

  Vi startade 1990 och har ett komplett sortiment inom, stålbandning, plastbandning, sträckfilm och airpad. Vi har kunder inom träindustrin, stålindustrin, bilindustrin samt även många logistikföretag. Vårt mål är att erbjuda högklassiga verktyg och material som tillgodoser våra kunders behov. Detta kräver att vi lyssnar noga på våra kunder och låter dem hjälpa oss i vår produktutveckling. Med egen tillverkning av maskiner och förbrukningsmaterial kan vi därför snabbt möta våra kunders behov.

  Bandning till träindustrin

  Det mest kostnadseffektiva sättet att säkra ett paket bestäms av maxavståndet till kunden, metoden för säkring av paketet och transportsättet. Dessutom måste man ta hänsyn till antalet paketförflyttningar, det geografiska läget och klimatet. Säkringen sker med den mycket motståndskraftiga bandningen med STARstrap™ polyesterband. Våra bandningssystem, bestående av olika typer av manuella verktyg och automatiska maskiner, är anpassade till respektive polyesterband som används och har testats med avseende på detta.

   

  Traditionella virkespaket säkrade med enkel bandning av godset. Detta kan göras manuellt eller automatiskt. Om bandningen sker automatiskt är det möjligt att samtidigt komprimera paketet med en virkespress.

  Paketsäkring med enkel bandning av godset och samtidig inmatning av över/underslag av trä.

  Paketsäkring genom bandning av godset och samtidig insättning av övre kantskydd och träunderslag.

  Paketsäkring genom bandning av godset och samtidig insättning av övre och undre kantskydd.

  Paketsäkring genom bandning av godset och samtidig insättning av överslag av trä och undre kantskydd

  Paket med grova trästolpar och stängselstolpar säkrade med enkel bandning av godset.