Kantskydd av solid kartong

Fromm marknadsför ett brett sortiment av kantskydd för stålbandning och plastbandning. Vi lagerför några dimensioner men nästa allt specialtillverkas enligt kundens krav.

Våra kartongkanter finns i olika storlekar och används ofta för att stabilisera pallbelastningar under transport samtidigt som de skyddar mot skador. De är snabba och enkla att applicera, vilket ger en billig lösning för pallrörelser under transport. Kantskydden kan appliceras manuellt för hand men finns även som tillbehör till helautomatiska maskiner.

Kantskydden finns i olika utföranden: I-profil, kantprofil, U-profil, V-profil och W-profil som även kan speciatillverkas utifrån behov för den produkten kantskyddet ska användas till.

Kantskydd – brett utbud av skyddsemballage

Varje dag rullar det transporter som fraktar gods och varor från en punkt till en annan. För att skydda lasten används emballage av olika sorter och vi på FROMM har ett komplett sortiment inom skyddsemballage. Ett av våra emballageskydd är kantskydd i laminerad papp. De finns i olika storlekar och används ofta för att stabilisera pallbelastningar under transport samtidigt som de skyddar mot skador. De är snabba och enkla att applicera, vilket ger en billig lösning för pallrörelser under transport. Kantskydden kan appliceras manuellt för hand men finns även som tillbehör till helautomatiska maskiner.

Vanligaste fördelarna med att använda kantskydd är:

  • Förebygger transportskador
  • Kan förstärka lådor som ska staplas
  • Kan användas för att jämna ut ojämna ytor vid lastning och transport
  • Skyddar godset från tryckmärken som kan orsakas av stål- och plastband
  • Kan anpassas så de täcker både invändiga samt utvändiga hörn och kanter

 

Kantskydd av solid kartong

Kantskydden tillverkas av solid kartong genom att man laminerar flera skikt av papper som limmas, pressa och formas för att skapa en hållfast produkt. En stark kärna och ett speciallim gör att pappen blir stöt- och trycktålig oavsett formen på kantskyddet. Förutom att skydda gods hjälper kantskydden till att hålla godset på plats på pallen under transport samt hantering. I längden minskar det risken för transportskador och därmed onödiga kostnader. Vi har även ett tillval som gör kantskydden fuktbeständig om det finns ett behov av det. 

Flertalet former och kombinationer

Vi levererar kantskydd med bredd, tjocklek och längd utifrån kunders behov och önskemål. Vi vet att gods kan ha en varierande utformning vilket skapar ett behov av olika sorters kantskydd för att kunna säkra samt skydda på rätt sätt.

Behöver du banda eller fästa emballage på ett gods med en rund form eller med udda vinklar? Eller ska du transportera ett gods som är bandat med stål- eller plastband? Oavsett går det att kombinera kantskydd med rätt förutsättningar för en säker transport av alla sorters gods.

I vårt utbud av kantskydd har vi:

  • I-profil – har ett brett användningsområde och kan användas bland annat för att skydda så varor inte nöts mot varandra, fästas på väggen för att förhindra friktionsskador och jämna ur och justera nivåskillnader.
  • Kantprofil – underlättar packning av varor som står på pall och används för att skydda varans hörn och kanter.
  • U-profil – även denna profil är lämplig för att skydda varans hörn samt kanter. Kan även sättas ihop för att skapa speciallåda för rör.
  • V-profil – fungerar som både skydd och emballeringsmaterial. Ett tips är att sätta denna typ av kantskydd på insidan av en kartong för att ge kartongen en bättre stabilitet och högre tålighet för belastning.
  • W-profil – är speciellt lämpad för varor med en rund eller oval form. Kantskyddets perforering gör det möjligt att anpassa profilens böjning.

Fromm marknadsför ett brett sortiment av kantskydd och lagerför några dimensioner men nästa allt är specialtillverkat enligt kundens krav och behov så kontakta oss med era önskemål så hjälper vi till att ta fram rätt kantskydd för er.

Miljövänliga kantskydd av 100% returpapper

Våra miljövänliga kantskydd är tillverkade av en papp som av returpapper och blir därför helt återvinningsbara. Det går även att återanvända kantskydden på mer än ett gods om de är omhändertagna samt hela efter första användningen.

Logga på kantskydd

Utöver att välja om kantskydden ska vara bruna eller vita har vi även möjligheten att trycka text och logotyper på kantskydden för att göra dem enkla att känna igen. Så vill ni exempelvis ha företagsnamnet, logga eller kanske en slogan är det bara att säga till så löser vi det.

Kontakta oss för rådgivning om kantskydd

Känner du dig osäker om vilka kantskydd du behöver eller hur du kan kombinera dem för att säkra lasten på bästa sätt? Då ska du inte tveka på att kontakta oss. Vi har över 75 års erfarenhet av problemlösning kring att emballera och säkra gods som vi gärna delar med oss av.