Skydda dina produkter med bubbelplast

Den höga stötupptagande förmågan hos varje enskild kudde gör bubbelplast till ett överlägset förpackningsmaterial. Varje enskild kudde klarar ett tryck av mer än 1000N, beroende på valet av filmmaterial. Godset får ett utomordentligt gott skydd mot stötar och hoptryckning. Det gäller också ömtåliga föremål där inget ytterligare packmaterial krävs. Tillverka din eget skyddande bubbelplast på plats – när du behöver det och anpassat till det gods som skall packas.

 

bubbelplast

Bubbelplasten tillverkas med två rullar planfilm som utgångsmaterial. Mellan dessa skikt blåses luft in och bubblorna värmeförseglas varefter fogarna perforeras. Den färdiga plasten samlas upp i en rulle med stor diameter. Airpad som är vårt system för bubbelplast skyddas av världstäckande patent.

Bubbelplast som skydd och utfyllnadsmaterial

Bubbelplats är ett perfekt material när du ska packa och transportera varor eller produkter. Oavsett om du behöver bubbelplast för att linda in produkten, fylla upp tomrummet i lådan eller separera varor och undvika skador är bubbelplast en enkel och smidig produkt som gör jobbet.

Hur skyddar bubbelplast?

Bubbelplast är ett packmaterial för perfekt innerskydd av produkten, stötupptagning och utfyllnad av den yttre förpackningen. Den höga stötupptagande förmågan hos varje enskild kudde gör bubbelplast till ett överlägset förpackningsmaterial. Varje enskild kudde klarar ett tryck av mer än 1000N, beroende på valet av filmmaterial. Godset får ett utomordentligt gott skydd mot stötar och hoptryckning. Det gäller också ömtåliga föremål där inget ytterligare packmaterial krävs. Tillverka din egen skyddande bubbelplast på plats enbart när du behöver det och anpassat till det gods som skall packas.

Film till bubbelplast

Bubbelplasten tillverkas med två rullar planfilm som utgångsmaterial. Mellan dessa skikt blåses luft in och bubblorna värmeförseglas varefter fogarna perforeras. Med många olika program tillsammans med utbudet av olika sorters film, gör att du kan tillverka många olika sorters kombinationer och få fram en bubbelplast som är anpassad för det specifika behovet som finns där och då. Den färdiga bubbelplasten samlas sen upp i en rulle som gör det enkelt att förvara och använda.

Skydda gods med Airpad

Airpad som är vårt system för bubbelplast som skyddas av ett världstäckande patent och är ett skydds- och utfyllnadsmaterial som består av luftfyllda kuddar som finns i olika storlekar. Luftkuddarna är vertikalt och horisontellt fogade och lindas upp i stora rullar. Fogarna mellan kuddraderna är perforerade i sidled så att användaren enkelt kan riva av den längd av kuddmaterialet som behövs för skydd och utfyllnad. Diagrammet visar att Airpadsystemet ger 6,6 gånger lägre vikt än packsystem där papper används och hälften av vikten för packsystem med styrenchips.

Denna typ av bubbelplats tillverkas i en kompakt Airpad bordsmaskin. Maskinen har ett antal program som enkelt producerar den bubbelplats som du behöver för att packa och transportera dina varor på bästa sätt. Vilket kommer minska risken för eventuella skador som kan ske vid hantering eller transport av godset.

Enkel implementering i förpackningslinjen

Systemet med Airpad är inte bara enkelt att implementera i er tillverkning och packningsprocess. Det är både ett modulerbart och skalbart system som kan anpassas efter förutsättningarna på er packstation. Oavsett om stationen har en eller flera packstationer.  

Det kommer även att optimera er process eftersom det är ett system som är enkelt för era medarbetare att hantera samt lära sig. Oavsett om man inte kan det sen innan eller enbart ska arbeta tillfälligt i packningsprocessen. Det underlättar även vid ett ökat tryck och kommer ge er en snabb respons vid exempelvis högsäsong eller andra tillfällen då det ofta är högt tryck på pack- och transportavdelningen.

Vårt team på FROMM deltar under processen att integrera systemet i er verksamhet och förpackningslinje. Hela vägen från projektstadiet till installation och framtida service.

Ekonomiska och miljömässiga fördelar med bubbelplast

Det finns många ekonomiska fördelar med att använda bubbelplast, några av dessa är:

 • Besparning av vikt
 • Besparning av volym
 • Mindre behov av förvaringsutrymme
 • Minimala avfallsmängder

Bubbelplastens stötdämpande skyddsmaterial består till 99% av luft och 1% av film sparar det inte enbart vikt och volym vid förpackning, utan sparar även på kostnader för material och råvaror. Besparingen jämfört med konkurrerande system blir därför mellan 30% och 50%.

Eftersom bubbelplast är rent och dammfritt kan den återanvändas och vid kassering ger det minimala avfallsmängder. Som dessutom kan återvinnas genom att de sorteras som plats i återvinningen.

Mindre materielmängd, lägre vikt och mindre behov av förvaringsutrymme leder till lägre kostnader, väsentliga totalbesparingar och mindre miljöbelastning. Därför blir bubbelplast det ekonomiskt och miljömässigt fördelaktiga alternativet när du ska packa och skicka gods eller produkter. Bubbelplast ger helt enkelt väsentligt lägre förpacknings- och materialkostnader samtidigt som det är hållbart ur ett miljöperspektiv. 

Kontakta oss för rådgivning om bubbelplast

Känner du dig osäker om hur mycket bubbelplast du behöver eller vilken maskin som är mest lämpad för att tillverka bubbelplast till din verksamhet och förpackningslinje så tveka inte att kontakta oss. Vi har över 75 års erfarenhet av problemlösning kring att emballera och säkra gods som vi gärna delar med oss av.


  Vanliga frågor och svar

  Vad är bubbelplast?

  Bubbelplast är ett stötdämpande förpackningsmaterial som består av luftfyllda kuddar mellan två skikt av planfilm.

  Hur fungerar skyddet?

  Det absorberar stötar och tryck, vilket ger utmärkt skydd för varor under transport och hantering.

  Vilka är fördelarna med att använda bubbelplast?

  Fördelarna inkluderar lättviktigt skydd, minskad förvaringsvolym, och ekonomiska och miljömässiga fördelar såsom minimerad avfallsmängd och återanvändbart.

  Finns det olika typer?

  Ja, det finns olika typer av bubbelplast som kan anpassas efter specifika behov med olika filmer och program i tillverkningsprocessen.