Skydda dina produkter med bubbelplast

Den höga stötupptagande förmågan hos varje enskild kudde gör bubbelplast till ett överlägset förpackningsmaterial. Varje enskild kudde klarar ett tryck av mer än 1000N, beroende på valet av filmmaterial. Godset får ett utomordentligt gott skydd mot stötar och hoptryckning. Det gäller också ömtåliga föremål där inget ytterligare packmaterial krävs. Tillverka din eget skyddande bubbelplast på plats – när du behöver det och anpassat till det gods som skall packas.

 

bubbelplast

Bubbelplasten tillverkas med två rullar planfilm som utgångsmaterial. Mellan dessa skikt blåses luft in och bubblorna värmeförseglas varefter fogarna perforeras. Den färdiga bubbelplasten samlas upp i en rulle med stor diameter. Airpad som är vårt system för bubbelplast skyddas av världstäckande patent.

Ekonomiska och miljömässiga fördelar med bubbelplast

Bubbelplastens stötdämpande skyddsmaterial består till 99% av luft och 1% av film. Besparingen jämfört med konkurrerande system är mellan 30% och 50%. Bubbelplast är rent och dammfritt och kan återanvändas. Vid kassering ger det minimala avfallsmängder – som dessutom kan återvinnas. Mindre materialmängd, lägre vikt och mindre behov av förvaringsutrymme leder till lägre kostnader, väsentliga totalbesparingar och mindre miljöbelastning. Bubbelplast är det ekonomiskt och miljömässigt fördelaktiga alternativet.

Diagrammet visar att Airpadsystemet ger 6,6 gånger lägre vikt än packsystem där papper används och hälften av vikten för packsystem med styrenchips.

Resultat: Bubbelplast ger väsentligt lägre fraktkostnader

Bubbelplast som skydds och utfyllnadsmaterial

Bubbelplast är ett packmaterial för perfekt innerskydd av produkten, stötupptagning och utfyllnad av den yttre förpackningen. Airpad som är vårt varumärke för bubbelplast är ett skydds- och utfyllnads material som består av luftfyllda kuddar och finns i olika storlekar. Luftkuddarna är vertikalt och horisontellt fogade och lindas upp i stora rullar. Fogarna mellan kuddraderna är perforerade i sidled så att användaren enkelt kan riva av den längd av kuddmaterialet som behövs för skydd och utfyllnad.

Kontakta oss för rådgivning om bubbelplast

Känner du dig osäker om hur mycket bubbelplast du behöver eller vilken maskin som är mest lämpad för att tillverka bubbelplast till din verksamhet så tveka inte att kontakta oss. Vi har över 60 års erfarenhet av problemlösning kring att emballera och säkra gods som vi gärna delar med oss av.