Skyddsemballage

Vi har ett komplett sortiment inom skyddsemballage

Allt för att fylla såväl grundläggande som mer krävande behov av produktskydd. En sorts skyddsemballage är utfyllnadsmaterial i form av papper eller luftkuddar tillverkade från både papper och plast (AirPad ™). Vårt skrynkelpapper är 100% återvunnet material och fungerar utmärkt som utfyllnadsmaterial och stötskydd för ömtåliga produkter.

Skrykelpappret tillverkas i maskiner som placeras vid en packstation där olika storlekar och längder kan väljas av operatören beroende av behov. AirPadmaskinerna fungerar på liknande sätt. En rulle med film placeras i maskinen, därefter blåser den upp utfyllnadsmaterial i form av luftkuddar där storlek och längd kan ställas in i maskinen. Både Airpadmaskinerna och skrynkelpappersmaskiner kan enkelt byggas in i en packstation för att snabbt och smidigt fylla till exempel kartonger med utfyllnadsmaterial on-demand. Till maskinerna kan man komplettera med en scanner som läser av kartongstorleken och automatiskt matar ut den mängd av utfyllnadsmaterial som behövs.

Produktskydd för gods under transport

Utomordentligt gott produktskydd mot stötar, slag och komprimering. Det gäller också ömtåliga produkter där inget ytterligare skydds krävs. Tillverka ditt eget skyddsemballage på plats när du behöver det och anpassat till det gods som skall packas.

Vi erbjuder idag två olika varianter för produktskydd.

Skrynkelpapper/skyddspapper är ett alternativ som många tycker är bättre samt miljövänligare för produktskydd än bubbelplast. Skrynkelpapper kan i flera fall vara ett bättre produktskydd men oftast ett dyrare alternativ jämfört med bubbelplast.

Kontakta oss för rådgivning om skyddsemballage

Känner du dig osäker om vilket typ av produtskydd som är mest lämpad för din verksamhet så tveka inte att kontakta oss. Vi har över 60 års erfarenhet av problemlösning kring att emballera och säkra gods som vi gärna delar med oss av.