Säkrat gods jorden runt

FROMM Holding AG utvecklar och tillverkar en komplett serie förpackningsmaskiner och utrustning för styckförpackning, och pallettering av industrigods, t.ex. bandningsverktyg, maskiner för sträckfilmsförpackning av pallar samt Airpadsystemet för skydds och utfyllnadsmaterial.

I ett framgångsrikt spår

Det familjeägda företaget bildades 1947 och har idag en omsättning på 150 miljoner Euro, har 700 anställda över hela världen i 25 dotterbolag i Europa, Nord- och Sydamerika, Sydafrika och Asien, och flera specialiserade partnerföretag och distributörer. Detta utgör en garanti för effektiv service och assistans till våra kunder. Traditionella värden som kontinuitet, oberoende och tillförlitliga kvalitetsprodukter styr den gemensamma företagspolicyn och står för företagets framgångar under årtionden.

Forskning och utveckling

Vid vår forsknings- och utvecklingsenhet utvecklar ingenjörer med lång erfarenhet fortlöpande nya tekniker och produkter med hjälp av datorer med senaste 3D-CAD-program. Testprocedurer och utrustning uppdateras fortlöpande och garanterar FROMM-produkternas erkänt höga kvalitetsstandarder.

Tillverkning av verktyg och maskiner

Tillverkningen av FROMMs produkter försiggår dygnet runt. Högt kvalificerade specialistteam tillverkar med hjälp av datorstyrda maskiner FROMM-produkterna som uppfyller våra högt ställda kvalitetskrav. Alla verktyg och maskiner testas före leverans från fabriken. FROMM innehar ISO 9001-certifiering.


Tillverkning av polyesterband och film

I den nya fabriken för STARstrap™polyesterband tillverkas dessa i högteknologiska extruderlinjer av senaste modell. Dessa polyesterband utgör en garanti för hög kvalitetsstandard och styckförpackningslösningar med verktyg och automatmaskiner från FROMM. Den nya tillverkningen är certifierad enligt
ISO 9001 och ISO 14000.

Alla typer av film till Airpad luftkuddarna tillverkas i extrudermaskiner. Denna Specialfilm garanterar en hög belastningskapacitet av den individuella luftkudden. Fabrikerna är certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14000.


PET återvinning

I FROMMs återvinningsfabrik produceras högklassigt grundmaterial, plastmassa och regranulater för produktion av plastband, plastfolie, textilier och nya PET-flaskor. Detta gör att FROMMs PET produkter kan uppfylla de mest ytterst stränga, ekologiska kraven.
Fabriken är certifierad enligt ISO 9001 och ISO 14001.