Sträckfilm

Våra maskiner för sträckfilm är designade för att klara en hög arbetsbelastning, och de särskilt utvalda komponenterna gör underhållet minimalt.

Till alla som vill sträckfilma sina pallar på ett bra sätt kan vi säga.

”Börja räkna ut dina besparingar nu.”

Octomeca sträckfilmsautomatik

Octomeca är sedan 2017 en del av Fromm-gruppen. Octomeca är specialiserade inom emballering och sträckfilmsmaskiner. Under åren har man tagit fram lösningar för möblerindustri, byggindustri, träindustri, stålindustri, pappersindustri och logistik. Genom att basera maskinerna på en modulär plattform tillåts flexibilitet som passar flertalet segment.
Läs mer om Octomeca Sträckfilmsautomatik

Sträckfilm av hög kvalité

Gällande själva sträckfilmen så är det så att ju högre kvalitet av sträckfilm, desto lägre kostnader blir det i längden. Det låter motsägelsefullt men det är faktiskt sant. Om rätt maskin används vid appliceringen kan vi bevisa att, ju högre kvalitén på sträckfilm, desto lägre blir kostnaden för att sträckfilma en pall. Generellt inträffar oftare brott på billig sträckfilm, vilket med säkerhet medför att mer sträckfilm förbrukas för att få bra stabilitet när ni sträckfilmar era pallar.

Kontakta oss för rådgivning om sträckfilm

Känner du dig osäker om vilken sträckfilm du behöver eller vilken maskin som är mest lämpad för din verksamhet så tveka inte att kontakta oss. Vi har över 60 års erfarenhet av problemlösning kring att emballera och säkra gods som vi gärna delar med oss av.

  Högpresterande sträckfilm

  Fromms sträckfilm i maskinkvalitet är designad med de senaste teknikerna för att erbjuda fantastiska sträckfunktioner samtidigt som pallens laststabilitet bibehålls enligt EUMOS standard. Sträckfilmen har upp till 350% försträckning som representerar mycket valuta för pengarna och konverterar till exempel en meter på rullen till 3,5 meter på pallen. Denna högpresterande sträckfilm skapar ett elastiskt minne runt produkter för att skydda dem under lagring och transport.

  Olika sorters sträckfilm

  Sträckfilmen finns i olika kvaliteter, färger (t.ex. vitt, svart, transparent, blått) och dimensioner med funktion som UV-skydd. Sträckfilmen levererar en god hållfasthet och spännkraft för pallstabilitet (Holding force) och kan kombineras med en sträckfilmsmaskin från Fromm för att uppnå en solid godsemballering och besparing på förpackningskostnader. Kontakta oss för att boka in besök med säljare från FROMM för att optimera förbrukning och pallstabilitet.


  Vanliga frågor & svar

  Varför är det viktigt att använda högkvalitativ sträckfilm för att minska kostnaderna för att filma en pall?

  Genom att använda högkvalitativ sträckfilm minskar risken för filmbrott, vilket leder till lägre förbrukning av film och därmed lägre kostnader för att stabilisera pallen.

  Vilka fördelar har FROMMs högkvalitativa sträckfilm jämfört med standardsträckfilm?

  FROMMs högkvalitativa sträckfilm erbjuder fantastisk sträckförmåga samtidigt som den gör att lastpallens stabilitet ökar, vilket ger en effektiv och säker godsemballering.

  Vad är Greenstretch-sträckfilm och vilka material används i den?

  Greenstretch-sträckfilm innehåller 30% återvunnet material för godssäkring. Den tillverkas av polyeten och flerskiktsmaterial för att uppfylla tekniska specifikationer.

  Vilka egenskaper har högpresterande sträckfilm från Fromm?

  Fromms högpresterande sträckfilm är designad med avancerad teknik för att erbjuda upp till 350% försträckning, vilket skapar en elastiskt minne runt produkterna för att skydda dem under lagring och transport enligt EUMOS standard.