Sträckfilmsmaskiner

Enkla lösningar för inplastning av pallar. FROMM sträckfilmsmaskiner är extremt användarvänliga och kan användas i alla situationer. Programmen är flexibla och väldigt lätta att använda. Alla sträckfilmsmaskiner är designade för att klara en hög arbetsbelastning, och de särskilt utvalda komponenterna gör underhållet minimalt. Sträckfilmsmaskinerna finns i flera olika utförande för att klara av inplastning av gods i olika storlekar, anpassas efter tillgänglig yta eller beroende på vilken sorts truck som används vid hantering av pallarna.

Maskinerna finns som stationära i utförande med vridbord eller sveparm för inplastning av gods. Vid inplastning stort eller ojämt gods där ytan är begränsad kan en mobil sträckfilmsrobot användas som komplement.

Octomeca helautomatiska sträckfilmsmaskiner för smidig inplastning

Octomeca är sedan 2017 en del av Fromm-gruppen. Octomeca är specialiserade inom emballering och sträckfilmsmaskiner. Under åren har man tagit fram lösningar om inplastning för möblerindustri, byggindustri, träindustri, stålindustri, pappersindustri och logistik. Genom att basera sträckfilmsmaskinerna på en modulär plattform tillåts flexibilitet som passar flertalet segment.
Läs mer om Octomeca sträckfilmsmaskiner

Intresserad av en sträckfilmsmaskin?

Känner du dig osäker om vilken sträckfilmsmaskin som är mest lämpad för din verksamhet så tveka inte att kontakta oss. Vi har över 60 års erfarenhet av inplastning och problemlösning kring att emballera och säkra gods som vi gärna delar med oss av.

  Använd rätt sträckfilmsmaskin

  Om rätt sträckfilmmaskin används vid appliceringen kan vi bevisa att, ju högre kvalitén på sträckfilm, desto lägre blir kostnaden för att sträckfilma en pall. Generellt inträffar oftare brott på billig sträckfilm, vilket med säkerhet medför att mer sträckfilm förbrukas för att få bra stabilitet när ni sträckfilmar era pallar med rätt maskin.

  Varianter på maskiner

  • Semiautomatisk sträck inpackningsmaskin
  • Sträckomslagsmaskiner
  • Stationär sträckfilmsmaskin
  • Semiautomatisk sträckomslagare med roterande arm
  • Sträckfilmsrobot

  Horisontella sträckfilmsmaskiner – OMC-H-serien

  Sträckfilmsmaskiner i OMC-H-serien med modulär konstruktion behövs när laster ska säkras på pall eller skyddas under transport. Maskinstorleken definieras enligt det största diagonalmåttet på lastpallen. Utöver standardstorlekarna kan även stora maskiner tillverkas. Modern teknik och kraftfulla försträckningsenheter möjliggör kostnadseffektiv och stabil emballering.

  Marknadsledande sträckfilmsmaskiner för inplastning av pallar och andra emballage

  Sträckfilmsmaskinernas design och funktion baseras på våra erfarenheter från marknaden vilket innebär att våra sträckfilmsmaskiner har en av marknadens mest robusta ramkonstruktion då vi endast använder komponenter av hög kvalitet. OMC-H maskinerna erbjuder också försegling av filmänden med förseglingsenhet med motplatta, oberoende av pallytan. Dessutom finns automatisk justering för olika pallbredder.

  Förutom OMC-H sträckfilmsmaskinernas robusta och kvalitativa ramkonstruktion finns även tillval som automatisk topparksenhet för bättre lastskydd mot vatten eller damm. Du kan också välja tillvalet med automatiskt filmbyte (med 1 + 3 rullar) medger längre produktionstid utan att maskinskötaren ingriper, vilket minskar maskinens stilleståndstid avsevärt.

  Sträckfilmningsprocessen – Hur går det till?

  Lastpallen körs först in i sträckfilmsmaskinen på en transportör. När den är centrerad kan sträckfilmningsproceduren startas. Lastpallen sträckfilmas enligt valt sträckfilmsprogram och individuellt inställda parametrar.

  Under sträckfilmningsprocessen försträcks filmen i filmvagnen och filmens utmatningsspänning regleras steglöst beroende på vagnens position och inställningar. I slutet av cykeln förseglas filmen mot motplattan, skärs av med het tråd och kläms ihop. Nu kan nästa pall tas in i maskinen. Sträckfilmningen startas och avslutas oftast upptill på pallen. Filmvagnen drivs ned och efter bottenvarvet lyfts vagnen enligt valda överlappningsinställningar.