Plastband för bandning

Med plastband från FROMM blir det problemfritt när du ska banda produkter för förvaring eller transport. Vi erbjuder anpassade lösningar med både hel- och halvautomatiska maskiner och har ett brett utbud av plastband med olika egenskaper som förenklar i förpackningslinjen. 

Polyesterband, PP-band, Pappersband och WG-band för bandning.

PET-plastband

FROMM är världsledande inom tillverkning och distribution av PET-plastband. Vårt PET-band finns i bredderna 9 – 32 mm och är kompatibelt med hela vårt sortiment av verktyg för friktionssvetsband och bandningsmaskiner. Med PET-tillverkningsanläggningar i Europa, Sydamerika och Asien använder vi moderna metoder för att säkerställa att våra plastband produceras till högsta möjliga nivå. Vårt sortiment av PET-band kompletteras av våra batteridrivna och manuella bandverktyg, men används även till helautomatiska bandmaskiner.

Polyesterband

Vårt polyesterband används i ett brett spektrum av industrier, från stålindustrin till mat och dryck, träindustrin, logistik, bland många andra. Vårt band finns i olika storlekar med höga brottsstyrkor. Det är ett plastband som tillverkas av återvunna polyesterflaskor från våra egna återvinningsanläggningar så er bandning sker med upp till 98% återvunnet material. I processen samlas PET- flaskor in som sen rengörs och krossas till PET- flingor samt PET – granulant. En råvara med rätt egenskaper för att tillverka bland annat plastband och samtidigt gör så att bandet blir 100% återvinningsbart och skonsammast för miljön utan att kompromissa bort hållbarhet. Banden uppfyller även det europeiska förpackningsdirektivet 94/62/EG.

Vi på FROMM arbetar ständigt för att utveckla produkter som är bättre för miljön. Vi vill ta vårt ansvar genom att minska på resursförbrukningen och därför återvinna och återanvända material. Förutom fokus på tillverkning av råvaror arbetar vi med att minska miljöpåverkan som sker vid transporter genom att bland annat effektivisera lastbilarnas last och transportvägar.

Polypropylene Plastband

Vårt plastband av polypropylen används i applikationer såsom textilbuntning, kartongindustri och distributionslager för lättviktsförpackningar. Polypropylen är ett lätt och flexibelt band som håller produkterna säkra under transport och lagring. Det är bland de lättaste banden som finns tillgängliga på marknaden.

FROMM lagerför både plastrulle och pappkärna för PP-band, tillgänglig i bredd från 9 mm – 12,5 mm. PP-band kan enkelt användas med våra batteridrivna handverktyg eller semi- och helautomatiska bandmaskiner. Maskinerna är framtagna för att hålla länge, använda lite energi samt enkla att montera isär för att kunna återvinnas. Egenskaper som skapar förutsättningar för ett miljöansvar även på maskinerna och inte enbart på material och produkttillverkningen.

WG-band – Plastband

WG-banden är producerade av parallellimmade polyestertrådar. Banden är starka och tack vare den mjuka ytan skadas inte godset. WG-band försluts med hjälp av ett WG-lås. Dessa kan göras för hand eller enkelt och snabbt med hjälp av ett verktyg.

Tillbehör till plastband

Vi har även ett brett utbud av tillbehör som är anpassade för hantering av plastband.

  • Plomber – Finns i olika färger och kan beställas med tryck.
  • Bandsax – Är ett smidigt verktyg att använda vid avemballering av gods. Finns i olika utföranden och klarar av olika dimensioner och typer av plastband. Är tillverkade för att användas varje dag och har en lång hållbarhet.
  • Bandtugg ­– Tar du emot bandat gods kan en bandtugg förenkla hanteringen av banden du klipper av och inte kan återanvända. Bandtuggen klipper ner plastbanden i mindre bitar och gör det enklare att hantera innan de ska skickas till återvinningen. 

Till vilka branscher passar våra produkter?

Våra produkter och maskiner används i en mängd industriverksamheter som har behov av någon form av plastband eller plastbandningssmaskiner och verktyg. Våra plastband kan mått anpassas vilket gör det inte bara kostnadseffektivt utan även anpassat för en stor bredd av storlekar och former på produkter och förpackningar som ska bandas med ett plastband.

Vart köper man plastband?

Givetvis köper du det hos oss på Fromm. Vi är som sagt världsledande inom tillverkning och distribution av plastband. Våra olika typer av plastband kommer att förenkla och stärka packnings- och transportprocessen på era produkter och varor. Vi på FROMM har även ett brett utbud av kantskydd som är lämpligt att använda när du bandar med stål- och plastband. Kantskydd hjälper till att både säkra och skydda godset för hantering och transport.

Vi finns nära er med över 40 kontor runtom i världen så tveka inte på att höra av dig till oss om du känner dig osäker på vilket plastband du behöver eller vilken maskin som är mest lämpad för att banda ditt gods med. Vi har över 60 års erfarenhet av problemlösning kring att emballera och säkra gods som vi gärna delar med oss av.