Bubbelplast


Bubbelplast

Skydda dina produkter med bubbelplast

Den höga stötupptagande förmågan hos varje enskild kudde gör bubbelplast till ett överlägset förpackningsmaterial. Varje enskild kudde klarar ett tryck av mer än 1000N, beroende på valet av filmmaterial. Godset får ett utomordentligt gott skydd mot stötar och hoptryckning. Det gäller också ömtåliga föremål där inget ytterligare packmaterial krävs. Tillverka din eget skyddande bubbelplats på plats – när du behöver det och anpassat till det gods som skall packas.

Produktskydd & utfyllnad med bubbelplast

Bubbelplasten tillverkas med två rullar planfilm som utgångsmaterial. Mellan dessa skikt blåses luft in och bubblorna värmeförseglas varefter fogarna perforeras. Den färdiga bubbelplasten samlas upp i en rulle med stor diameter. Airpad som är vårt system för bubbelplast skyddas av världstäckande patent.


Ekonomiska och miljömässiga fördelar med bubbelplast

Bubbelplastens stötdämpande skyddsmaterial består till 99% av luft och 1% av film. Besparingen jämfört med konkurrerande system är mellan 30% och 50%. Bubbelplast är rent och dammfritt och kan återanvändas. Vid kassering ger det minimala avfallsmängder – som dessutom kan återvinnas. Mindre materialmängd, lägre vikt och mindre behov av förvaringsutrymme leder till lägre kostnader, väsentliga totalbesparingar och mindre miljöbelastning. Bubbelplast är det ekonomiskt och miljömässigt fördelaktiga alternativet.

Två rullar planfilm ger otrolig mängd stötdämpande bubbelplast

Två rullar planfilm ger otrolig mängd stötdämpande bubbelplast

Besparingar med bubbelplast

Diagrammet visar att Airpadsystemet ger 6,6 gånger lägre vikt än packsystem där papper används och hälften av vikten för packsystem med styrenchips.

Resultat: Bubbelplast ger väsentligt lägre fraktkostnader

Bubbelplast som skydds och utfyllnadsmaterial

Bubbelplast är ett packmaterial för perfekt innerskydd av produkten, stötupptagning och utfyllnad av den yttre förpackningen. Airpad som är vårt varumärke för bubbelplast är ett skydds- och utfyllnads material som består av luftfyllda kuddar och finns i olika storlekar. Luftkuddarna är vertikalt och horisontellt fogade och lindas upp i stora rullar. Fogarna mellan kuddraderna är perforerade i sidled så att användaren enkelt kan riva av den längd av kuddmaterialet som behövs för skydd och utfyllnad.

Upprullning av bubbelplast

Upprullning av bubbelplast

Delning av bubbelplast

Delning av bubbelplast

Förpackning av bubbelplast

Förpackning av bubbelplast

Dispenser av bubbelplast

Dispenser av bubbelplast

Kontakta oss för rådgivning om bubbelplast

Känner du dig osäker om hur mycket bubbelplast du behöver eller vilken maskin som är mest lämpad för att tillverka bubbelplast till din verksamhet så tveka inte att kontakta oss. Vi har över 60 års erfarenhet av problemlösning kring att emballera och säkra gods som vi gärna delar med oss av.

Ditt namn: (obligatorisk)

Företag: (obligatorisk)

Ort: (obligatorisk)

Telefon

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Meddelande till Fromm: (obligatorisk)

Kuddvarianter för bubbelplast

Det stora antalet program gör att du kan producera den bubbelplast som är bäst lämpad för din produkt. Eftersom båda maskinerna för bubbelplast också kan bearbeta mycket olika filmkvaliteter i olika tjocklekar finns praktiskt taget obegränsade kombinations- och användningsvarianter. Dessa varianter kan multipliceras en gång till genom att man ändrar ändrar fyllningsgraden i de enskilda kuddarna.

  • Typ L: 40 mm / 4 kuddar
  • Typ L: 60 mm / 4 kuddar
  • Typ L: 80 mm / 4 kuddar
  • Typ L: 160 mm / 4 kuddar
  • Typ XL: 160 mm / 2 kuddar
  • Typ XXL: 160 mm / 1 kudde

Exempel på maskiner

AP503 – Ändlös produktion av bubbelplast
AP503 har utvecklats särskilt för kunder med stora förpackningsvolymer av bubbelplast och/eller hög förpackningshastighet. Förrådet av bubbelplast i magasinet övervakas av en fotocell som startar maskinen automatiskt när ett minimiantal underskrids.

AP150 – Producerar en rulle bubbelplast på mindre mindre än tre minuter
AP150 är en ergonomisk, användarvänlig och snabbtillverkande maskin som tillverkar 18 meter bubbelplast per minut. En automatisk upprullare finns som tillbehöver för att förenkla hanteringen av bubbelplasten.

AP250 – Automatisk tillverkning av bubbelplast
AP250 är en kompakt bordsmaskin som producerar bubbelplast av olika kuddstorlekar genom en knapptryckning utan att behöva byta filmrullar.

Läs mer om våra maskiner för tillverkning av bubbelplast

 

 


Service och support
FROMM Sverige AB erbjuder alla sina kunder teknisk support som service, installation och underhåll på samtliga av FROMM:s maskiner.

Till Service och support

FROMM Sverige AB
Vi har ett komplett sortiment inom, stålbandning, plastbandning, sträckfilm och bubbelplast. Allt för att fylla såväl grundläggande som mer krävande behov.