Land och rike runt

nyhet-land-o-rike

Service, installationer och underhåll. Både i Norge och Sverige. Här är killarna som åker hundratals mil för att hjälpa sina kunder.

I samma takt som Fromm har växt som företag har serviceavdelningen i Järfälla också expanderat. En av de senaste förstärkningarna är servicechefen Joakim Holmberg som anställdes under förra året. Under samma tid anställdes även Ove Skjei och Henry Joona till teamet. Nu är man en styrka på tio man som servar och installerar Fromms maskiner.
– Det är naturligt att servicen växer när Fromm som helhet gör det. Det behövs för att vi ska kunna hålla den kvalitet vi lovar våra kunder, säger Joakim Holmberg.
De har sin bas i verkstaden i Järfälla. Men det blir att jobba en hel del på resande fot. Killarna hjälper kunder i hela Norge och Sverige. Totalt rör det sig om minst hundratals företag. Joakim Holmberg, som tidigare bland annat arbetat inom militären, förklarar att det är ett händelserikt jobb.
– Det är ett väldigt spännande yrke som är mycket omväxlande. Med det menar jag att ingen dag är den andra lik. Det är roligt att ha kontakt med folk och det är alltid något att fixa med.
Han berättar att det kan bli en del sena kvällar ute hos kunderna. Men oftast är det lättare underhåll på maskinerna som upptar deras arbetstid.
– Målet är ju att ingen maskin ska behöva gå sönder. Det ska helst bara behövas regelbundet underhåll. Men så klart går det sönder maskiner ibland, konstigt vore annars med så många ute på marknaden. Men vi finns där för att hjälpa till oavsett.

3 fakta om Fromms serviceteam:
– Servar och underhåller tusentals maskiner.
– De största maskinerna som underhålls är helautomatiska bandningsmaskiner. De väger kring 2 ton och mäter ca 4 meter i höjd.
– Teamet utbildar sig regelbundet på Fromms maskiner, både utomlands och på hemmaplan.